Kiiretilausohjeet

Kiiretilausohjeet

Joskus tilaus menee ihan viime hetkeen ja linssin saannilla on kiire. Huolehdimme erinomaisesta toimitusvarmuudsta, joten nettilomakkeemme antaa tehdä varaukse vain jos pystymme toimittamaan tuotteen sinulle. Jos kalenteri antaa tehdä sinulle varauksen netissä, suosittelemme käyttämään sitä. Jos kalenteri ei anna tehdä tilausta enää (liian vähän aikaa vuokran alkuun), niin kirjoita vuokrakyselysi meille sähköpostilla - alla on ohjeet sen hoitamiseen mahdollisimman nopeasti laakista kuntoon. 
 
Voit myös soittaa, mutta tarvitsemme silti samat tiedot ja lopullinen vuokraehdotus ja ehdot täytyy aina hyväksyä kirjallisesti esimerkiksi joko sähköpostilla tai tekstarilla. Huomaa myös, että puhelimitse olemme heikommin tavoitettavissa. Vastaamme myös tekstareihin, mutta jos vuokra ei ole suoraviivainen tai jos pyyntö ei sisällä kaikkia tietoja, sähköposti on usein nopein tapa.
 
Voit itse nopeuttaa tilanteen etenemistä kertomalla viestissäsi valmiiksi kaikki vuokraan tarvittavat tiedot sekä ehdottamalla itsellesi parhaiten sopivia menetelmiä hoitaa vuokra.
 

Tarvitsemme omat tietosi:

 • Etunimi
 • Sukunimi
 • Katuosoite
 • Postinumero ja postitoimipaikka
 • Puhelinnumero
 • Sähköposti
 • Yrityksen nimi ja y-tunnus, jos tilaat yritykselle
 

Lisäksi kerro:

 • Vapaamuotoinen, mutta selkeä ilmaisu, että olet lukenut ja hyväksyt vuokraehdot.
 • Minkä laitteen vuokraat.
 • Mille ajalle haluat vuokrata (mistä arkipäivästä mihin arkipäivään). Muista, että noutaessa aika pitää sopia etukäteen (yleensä ilta-aika) ja postittaessa paketti on yleensä perillä keskipäivän tienoolla. Postitus vie yleensä pari arkipäivää.
 • Miten haluat hoitaa toimituksen (nouto vai postitus) ja palautuksen (tuonti vai postitus).
 • Jos haluat noutaa tai tuoda paikanpäälle, kannattaa ehdottaa valmiita ajankohtia. Valitettavasti nouto ja tuonti menevät usein kalenteriralliksi muiden työprojektien vuoksi ja laitteet voivat sijaita eri paikassa. Ehdottamalla itse aikaa säästytään ensimmäiseltä kysymyskierrokselta. Pääsääntöisesti toimistoaikojen ulkopuolisella ajalla löytyy varmimmin sopivat nouto- ja palautusajat. Usein, joskaan ei aina, myös viikonloppuisin onnistuu. Vuokrahinta ja vuokra-aika menee kuitenkin aina arkipäivästä arkipäivään, mutta jos nouto käy paremmin viikonloppuna, voit ehdottaa sitäkin. Jos haluat noutaa vasta vuokra-ajan alkamisen (esim. perjantai) jälkeen (esim. lauantai) tai palauttaa päättymistä aiemmin, se on ihan ok, kunhan meiltä löytyy joku paikan päälle. Ilta-ajat käyvät myös ja etenkin arkisin paremmin kuin toimistoajat.
 • Voit arvioida postituksen ehtimistä perille Postin toimitusaikakyselyllä (linkki Postin sivulle). Huomaa kuitenkin, että mekään emme ehdi aina käsittelemään tilausta samana päivänä jos on muita menoja. 
 • Saamme paketin postiin tai noutokuntoon pääsääntöisesti vuokrapäivän illalla tai seuraavana päivänä, jos tilaus sovitaan aamupäivän aikana loppuun tai toisena päivänä, jos tilaus saadaan sovituksi vasta illalla. Tämä on vain tyypillinen tapaus, joka on altis poikkeuksille. Vastaamme paluuviestissä, missä ajassa uskomme tilauksen onnistuvan, mutta kiiretilauksen oikea-aikaisuudelle tai toimituksen varmuudelle ei anneta takeita. Nopeuteen vaikuttaa mihin aikaan tilaus saadaan hyväksyttyä ja millainen kalenteri on seuraavana päivänä muiden töiden osalta.
 • Mitä täydellisemmät tiedot, sitä nopeammin vuokra saadaan hyväksyttyä.
 • Huomioi, että kiireellisissä tapauksissa emme voi taata tilauksen oikea-aikaista toimitusta, vaikka tilaus sovittaisiin. Kiiretoimitus on aina tilaajan vastuulla eikä rahat takaisin -takuu päde siihen.
 

Muista ilmoittaa omat joustosi ja/tai ensisijaiset toiveet

 • Kannattaa myös ilmaista, jos jokin laite, ajankohta tms. voidaan korvata jollakin muulla vaihtoehdolla, mikäli ne eivät muutoin onnistuisi. Kerro kuitenkin aina selkeästi ensisijainen toiveesi, jonka perusteella tarkistamme tilanteen. Esimerkiksi "Haluan vuokrata 2x extenderin tai jos sitä ei ole vapaana, niin 1,4x käy myös" tai "Haluan vuokrata ensi keskiviikosta torstaihin, mutta myös pe-su käy". Tiedämme siirtyä mahdolliseen toiseen vaihtoehtoon, mikäli ensisijaista toivetta ei voi täyttää esimerkiksi laitteen tai toimitusajan osalta. Tällaisten vaihtoehtojen tarjoaminen etukäteen nopeuttaa ehdotus-vastahedotus-sykliä. 
 

Tyypillisiä syitä kiiretilauksen epäonnistumiseen (vältä nämä)

 • Epätarkka tilaus – ei tarpeeksi tietoa tilauksen tekemiseen tarpeeksi nopeasti. Usein esimerkiksi tekstareilla lähetetyistä pyynnöistä puuttuu email ja toisinpäin. Usein vapaamuotoisesta tilauksesta puuttuu myös lähetys- ja toimitustapa. Muista ilmoittaa kaikki tiedot niin hyvin kuin tiedät, sillä kysymme kuitenkin kaikki ylläolevat asiat. Teemme toki myös tarjouksen puuttuvista asioista, mutta kiiretilanteessa voi tulla ongelmia, jos sähköpostiketju venyy pitkäksi. 
 • Ei priorisointia. Ajoittain kysytään hieman ympäripyöreästi esimerkiksi ”onko 70-200mm tai 24-70mm vapaana?”, jolloin teemme tarjouksen joko toisesta, molemmista tai paketista, riippuen kuinka kiire täällä päässä on. Yleensä laskemme erilaiset vaihtoehdot, mutta emme välttämättä ehdi vastata kiireelliseen tilaukseen aivan heti. Tästä syystä on parempi priorisoida jo etukäteen minkä laitteen haluaa. Mitä enemmän käsin laskentaa tähän liittyy, sitä kauemmin meidän vastauksessa menee. Suositeltavampi tapa on kysyä on esimerkiksi ”haluaisin ensisijaisesti 70-200mm linssin ja jos se ei ole vapaana, 24-70mm linssin”, jolloin laskemme hinnan vain yhdelle linssille ja palaamme toissijaiseen toiveeseen mikäli ensimmäinen ei ole vapaana.
 • Reagoimattomuus. Lähetämme vuokran tiedot hyväksyttäväksi aina ennen kuin tilaus etenee postiin asti ja odotamme aina vastausta lähettämäämme vuokravahvistukseen, kun tilaus tehdään muuta kautta kuin verkkovuokraamosta (sähköposti, puhelin, tekstari). Jos vastausta ei tule, paketti jää pöydälle. Jos vastaus tulee myöhään iltapäivällä, se menee postiin vasta seuraavana päivänä. Se tarkoittaa, että kiiretilauksen aikana sinun pitää myös seurata sähköpostiasi päivän aikana useaan otteeseen. Periaatteessa tarvitsemme jo lainkin mukaan vastauksen onko lopullinen tilaus hyväksyttävissä, jotta emme lähetä arvalla pakettia jonka hinnasta, sisällöstä tai toimituksesta ei ole sovittu. 
 
Kellon kuva
 

Seuraavaksi:

 1. Jos haluat tehdä kiireellisen tilauksen, lähetä meille sähköposti tai muu viesti, me huudamme täällä ”kaikki koneet seis!” ja keskitymme sinun tilaukseesi.
 2. Vastaamme sinulle vuokraehdotuksella ja hintatiedoilla tai kysymme lisätietoja, mikäli tilausta ei voi tehdä annetuilla tiedoilla. Tyypillisesti tämä vie kymmenestä minuutista päivään riippuen ajankohdasta ja kalenterin tilanteesta. Yleensä päiväsaikaan voimme vastata nopeasti alustavan vastauksen, mutta emme välttämättä pääse selvittämään asiaa täydellisesti. 
 3. Kun lähetämme vuokraehdotuksen sähköpostiisi, sinun on vielä erikseen hyväksyttävä se vastaamalla viestiin, joten tarkkaile postiasi.
 
Ota yhteyttä ja lähetä kiiretilaus: Yhteystiedot.