Kiiretilausohjeet

 

Voi ei! Joskus tilaus menee viime hetkeen. Nettilomakkeemme ei anna tilata ilman varmuusväliä, jotta voimme pitää yllä erinomaista toimitusvarmuutta. Jos kalenteri antaa tehdä sinulle varauksen netissä, suosittelemme käyttämään sitä. Jos kalenteri ei anna tehdä tilausta enää (liian vähän aikaa vuokran alkuun), niin kirjoita vuokrakyselysi meille sähköpostilla. Tässä on ohjeet nopeimpaan tilaustapaan.

Voit myös soittaa, mutta tarvitsemme ennen vuokran hyväksyntää vuokran tiedot, hyväksynnän lopullisille vuokran tiedoille ja vuokraehtojen hyväksynnän kirjallisesti, joten suosittelemme sähköpostia. Huomaa myös, että puhelimitse olemme heikommin tavoitettavissa. Vastaamme myös tekstareihin, mutta jos vuokra ei ole suoraviivainen tai jos pyyntö ei sisällä kaikkia tietoja, sähköposti on usein nopein tapa.

Voit itse nopeuttaa tilanteen etenemistä kertomalla viestissäsi valmiiksi kaikki vuokraan tarvittavat tiedot sekä ehdottamalla itsellesi parhaiten sopivia menetelmiä hoitaa vuokra.

 

Tarvitsemme omat tietosi:

 • Etunimi
 • Sukunimi
 • Katuosoite
 • Postinumero ja postitoimipaikka
 • Puhelinnumero
 • Sähköposti
 • Yrityksen nimi ja y-tunnus, jos tilaat yritykselle

 

Lisäksi kerro:

 • Vapaamuotoinen, mutta selkeä ilmaisu, että olet lukenut ja hyväksyt vuokraushehdot.
 • Minkä laitteen vuokraat, haluatko siihen jotakin lisäjuttuja (filttereitä, omavastuunvähennystä tms).
 • Mille ajalle haluat vuokrata (arkipäivästä arkipäivään). Muista että noutaessa aika pitää sopia etukäteen (yleensä ilta-aika) ja postittaessa paketti on yleensä perillä keskipäivän tienoolla.
 • Miten haluat hoitaa toimituksen ja palautuksen (esim. nouto + postipalautus tai nouto + tuonti takaisin meille).
 • Noutaessa ja paikan päälle palauttaessa kannattaa ehdottaa valmiita ajankohtia, valitettavasti nouto ja tuonti menevät usein kalenteriralliksi muiden kuvaus- ja työprojektien vuoksi ja laitteet voivat sijaita eri paikassa. Ehdottamalla itse aikaa säästytään ensimmäiseltä kysymyskierrokselta. Pääsääntöisesti toimistoaikojen ulkopuolisella ajalla löytyy varmimmin sopivat nouto- ja palautusajat. Usein, joskaan ei aina, myös viikonloppuisin onnistuu, mutta vuokra tehdään virallisesti vain arkipäivästä arkipäivään. Jos haluat noutaa vasta vuokra-ajan alkamisen (esim. perjantai) jälkeen (esim. lauantai) tai palauttaa päättymistä aiemmin, se on ihan ok, kunhan meiltä löytyy joku paikan päälle. Ilta-ajat käyvät myös ja etenkin arkisin paremmin kuin toimistoajat.
 • Voit arvioida postituksen ehtimistä perille Postin toimitusaikakyselyllä . Jos ehdit jo tarkistaa, että uskot paketin ehtivän perille (huomioiden lisäksi meidän päivän tai kahden käsittelyajan), voit ilmoittaa senkin viestissäsi. Käsittelyajoista tarkemmin alle:
 • Saamme paketin postiin tai noutokuntoon pääsääntöisesti seuraavana päivänä, jos tilaus sovitaan aamupäivän aikana loppuun tai toisena päivänä, jos tilaus saadaan sovituksi vasta illalla. Tämä on vain tyypillinen tapaus, joka on altis poikkeuksille. Vastaamme paluuviestissä, missä ajassa uskomme tilauksen onnistuvan, mutta kiiretilauksen oikea-aikaisuudelle tai toimituksen varmuudelle ei anneta takeita. Nopeuteen vaikuttaa mihin aikaan tilaus saadaan hyväksyttyä ja millainen kalenteri on seuraavana päivänä muiden töiden osalta.
 • Mitä täydellisemmät tiedot, sitä nopeammin vuokra saadaan hyväksyttyä.
 • Huomioi, että kiireellisissä tapauksissa emme voi taata tilauksen oikea-aikaista toimitusta, vaikka tilaus sovittaisiin. Kiiretoimitus on aina tilaajan vastuulla eikä rahat takaisin -takuu päde siihen.

 

Muista ilmoittaa omat joustosi ja/tai ensisijaiset toiveet

 • Kannattaa myös ilmaista, jos jokin laite, ajankohta tms. voidaan korvata jollakin muulla vaihtoehdolla, mikäli ne eivät muutoin onnistuisi. Kerro kuitenkin aina selkeästi ensisijainen toiveesi, jonka perusteella tarkistamme tilanteen. Tiedämme siirtyä mahdolliseen toiseen vaihtoehtoon, mikäli ensisijaista toivetta ei voi täyttää esimerkiksi laitteen tai toimitusajan osalta. Tällaisten vaihtoehtojen tarjoaminen etukäteen nopeuttaa ehdotus-vastahedotus-sykliä.

 

Tyypillisiä syitä kiiretilauksen epäonnistumiseen (vältä nämä)

 • Epätarkka tilaus – ei tarpeeksi tietoa tilauksen tekemiseen. Usein esimerkiksi tekstareilla lähetetyistä pyynnöistä puuttuu email ja toisinpäin. Usein vapaamuotoisesta tilauksesta puuttuu myös lähetys- ja toimitustapa. Muista ilmoittaa kaikki tiedot niin hyvin kuin tiedät.
 • Epätarkka toive, ei priorisointia. Ajoittain kysytään esimerkiksi ”onko 70-200mm linssiä tai 24-70mm vapaana?”, jolloin teemme tarjouksen joko toisesta, molemmista tai paketista, riippuen kuinka kiire täällä päässä on. Yleensä laskemme erilaiset vaihtoehdot, mutta emme välttämättä ehdit vastata kiireelliseen tilaukseen aivan heti, on parempi priorisoida jo kysymyksessä. Mitä enemmän käsin laskentaa tähän liittyy, sitä kauemmin meidän vastauksessa menee. Suositeltavampi tapa on kysyä on esimerkiksi ”haluaisin ensisijaisesti 70-200mm linssin ja jos se ei ole vapaana, 24-70mm linssin”, jolloin laskemme hinnan vain yhdelle linssille ja palaamme toissijaiseen toiveeseen vain mikäli ensimmäinen ei ole vapaana.
 • Reagoimattomuus. Lähetämme vuokran tiedot hyväksyttäväksi ennen kuin tilaus etenee postiin asti, tällöin tarvitsemme jo lainkin mukaan vastauksen onko lopullinen tilaus hyväksyttävissä.

 

Seuraavaksi:

 1. Jos haluat tehdä kiireellisen tilauksen, lähetä meille sähköposti tai muu viesti, me huudamme ”kaikki seis!” ja keskitymme sinun tilaukseesi.
 2. Vastaamme sinulle vuokraehdotuksella ja hintatiedoilla tai kysymme lisätietoja, mikäli tilausta ei voi tehdä annetuilla tiedoilla. Tyypillisesti tämä vie kymmenestä minuutista päivään riippuen ajankohdasta ja kalenterin tilanteesta. Yleensä päiväsaikaan voimme vastata nopeasti alustavan vastauksen, mutta emme välttämättä pääse selvittämään asiaa täydellisesti.
 3. Kun lähetämme vuokraehdotuksen sähköpostiisi, sinun on vielä erikseen hyväksyttävä se vastaamalla viestiin, joten tarkkaile postiasi.

 

Ota yhteyttä ja lähetä kiiretilaus: Yhteystiedot.

Takaisin Tietoa -sivulle.