Vuokrakäytännöt – hyvä tietää ennen ensimmäistä vuokraa

 

Vuokraaminen eroaa ostamisesta monellakin tavalla. Sinä haluat laitteet luultavasti juuri tiettyyn ajankohtaan, minkä vuoksi tilauksen ja lähetyksen on tapahduttava tarpeeksi ajoissa ja asioiden on toimittava sujuvasti. Toisaalta laitteella voi olla myös jo seuraava käyttäjä odottamassa, joten myös palautuksen on tapahduttava ajalleen. Nämä ohjeet tietämällä ymmärrät paremmin, mitä vuokran aikana tapahtuu.

Vuokrakalenterimme huomioi jo valmiiksi palautus- ja toimitusajat. Vuokraaminen on suunniteltu niin, että saat laitteet käyttöösi ensimmäisen vuokrapäivän aikana eli posteja ei tarvitse odotella.

  • Tee varaus viikkoa ennen, seuraava lähin vuokra-aika vaihtuu puolelta päivin. Kalenteri näyttää milloin voit aikaisimmillaan varata esineet, se on yleensä noin viikkoa ennen, riippuen pyhäpäivien määrästä. Mitä aiemmin tilaat, sitä varmemmin onnistut. Aamupäivällä tilatessa lähin vapaa aika on aiemmin kuin iltapäivällä, seuraava vapaa aika siirtyy vuorokaudella eteenpäin puolelta päivin. Jos sinulla on kiire, lue Kiiretilausohjeet.

Saaminen:

  • Noutaessa sovi aika etukäteen ennen vuokraamista, tyypillisesti nouto onnistuu vain ilta-aikaan.
  • Postitse toimittaessa saat laitteet käyttöösi yleensä ensimmäisen vuokrapäivän keskipäivään mennessä. Älä odota paperista perilletuloilmoitusta, vaan seuraa sähköpostiasi, jonne ilmoitamme paketin seurantatunnuksen. Voit hakea paketin heti kun se on saapunut perille. Paketti tulee hakea muutamassa arkipäivässä, Posti säilyttää pakettia viikon saapumisesta, mutta paketti saattaa saapua jo päiviä etukäteen ennen vuokran alkua.
  • Jos tarvitset laitteet aamuksi, tilaa ne jo edelliselle illalle.
  • Tarvitset henkilöllisyystodistuksen sekä noutaessa että postista hakiessa, tästä syystä emme myöskään lähetä pakettiautomaatteihin.
  • Jos noudon tekee joku muu kuin vuokraaja, tarvitsemme myös noutajan täydelliset tiedot. Netistä tilatessa vuokra on osoitettu aina tilaajalle.

 

Palauttaminen:

  • Postitse palauttaessa palauta paketti postiin niin, että se ehtii vielä viimeisen vuokrapäivän aikana kuljetukseen. Tarkka aika riippuu lähipostistasi, yleensä klo 15-17. Tarkista oman postisi viimeinen hetki viedä paketti postin toimipaikkahausta . Muista, että etenkin juuri ennen viimeistä hetkeä sekä sesonkiaikoina (joulu, Black Friday, Cyber Monday ym). postissa on yleensä ruuhkaa, joten palauta ajoissa.
  • Tarvitset postitse palauttamiseen vain teippiä, muu on paketissa valmiina. Tarkista, että paketissa on kaikki saamasi esineet ja linsseissä on oikeat linssinsuojukset (ne menevät tosi helposti sekaisin linssiä vaihtaessa). Saat paketissa valmiin palautuskortin, jonka voit liimata vanhan lähetyskortin päälle samaan kohtaan.
  • Paikan päälle palauttaessa sovi aika etukäteen, aivan kuten paikan päälle noutaessakin.
  • Lopuksi kerro kavereille kuinka siistiä oli tilata Obiskan kautta. Meidän toimintaamme pyörittävät puskaradio ja huipputyypit kuten sinä.

Lisätietoa: Palautusohjeet postipalautukselle.

Takaisin Tietoa -sivulle.

HYVÄ TIETÄÄ KÄYTÄNNÖT

ENNEN VUOKRAAMISTA

Ennen ensimmäistä vuokraa on hyvä tietää vuokrauskäytännöt. Milloin laitteet saapuvat? Miten ne palautetaan? Miten Obiska toimii?

VERKKOVUOKRAAMOIDEN JOUKOSSA OBISKA ON

UUSI MUTTA VANHIN

Obiska on Suomen ensimmäinen laatuaan, mutta palvelee tänään entistäkin paremmin.

APUA VALINTAAN

LINSSI TILANTEEN MUKAAN

Kun mietit mikä objektiivi tai laite sopii mihinkin tilanteeseen, kurkkaa meidän suosituksemme sinun tarpeeseesi.